🦊 TİLKİ VE 🐍 YILAN

0
1046

TİLKİ İLE YILAN

Ormanda karşılaşan tilki ile yılan her nasılsa arkadaş olurlar.Gel zaman git zaman canları sıkılmaya başlar ve birlikte uzun bir yolcu­luğa çıkmaya karar verirler.
Yola koyulurlar, az giderler uz giderler, derken bir süre sonra yılan suratını asar.Durumu farkeden tilki sorar:
-Hayrola bir sıkıntın mı var?
Yılan:
-Tilki kardeş yolumuz çok uzun; senin gibi hızlı koşamam ve sana böylece engel olurum ben.
Düşündüm de sen en iyisi yoluna tek başına devam et.
Tilki:
-Hiç olur mu öyle şey? Düşündüğün şeye bak, çık sırtıma ve sıkıca sarıl bana…
Sonunda yola koyulurlar; günlerce yürümekten perişan olan tilki hastalanır. Her şeye rağmen hedefe ulaşırlar, arada sadece aşmaları gereken önlerine çıkan bir ırmak kalmıştır.
Bu esnada yılan tilkiye:
-Tilki kardeş; ben bu nehri geçemem, herşey buraya kadarmış, hadi sen geç, sana uğurlar olsun, ben başımın çaresine bakarım artık, der.
Bunun üzerine Tilki:
-Ben kimseyi yarı yolda bırakmam, sarıl boynuma, karşı kıyıya beraber geçelim, der.
Yılan tilkinin boynuna sarılır ve karşı kıyıya geçmek için suya atlayan tilki yüzmeye başlar. Bu arada yılan tilkinin boynunu sıkmağa başlar ve;
-Tilki kardeş kusura bakma, seni öldürmek zorundayım bu benim fıtratım, der.
Neye uğradığını şaşıran tilki:
-Yılan kardeş! Biz seninle arkadaş değil miyiz? Bak, ben sana bu kadar iyilik ettim, diye ne kadar dil dökmeye çalıştıysa da yılan hiç oralı olmaz ve;
-Bu benim huyum ne yapayım, der.
Bunun üzerine tilki bir an durur, sonra yılana; -Peki yılan kardeş! Öldür, ne yapa­lım? Bu da benim şanssızlığım. Yalnız yüzüme bir defacık bak ki, ölmeden önce o güzel göz­lerini son bir defa göreyim, der.
Yılan, “boynu benim elimde nasıl olsa” diye düşünür ve başını uzatır! Bu fırsatı kaçırmayan tilki derhal yılanın başını kapıverir ve onu öldürür. Sonra da ölen yılanı ırmağın kenarında, kumların üzerine boylu boyunca uzatır ve kendi hilesine kurban giden yol arkadaşına şöyle der: -Yok yılan kar­deş! Ben öyle eğri büğrü arkadaş istemem! Benimle arkadaş olacaksan, böyle dosdoğru olacaksın!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here